Servis Oken: Výměna Těsnění a Oprava Kování

19.10.2023

Představte si, že vaše okna jsou jako tichý strážci vašeho domova. Den co den stojí na stráži, čelí nepřízni počasí, filtrují sluneční svit a chrání vás před nezvanými hosty. Ale co se stane, když i ti nejodolnější strážci potřebují trochu péče? Ano, mluvím o servisu oken, výměně těsnění a opravě kování.

Výměna Těsnění: Proč a Kdy?

Výměna těsnění nemusí být na první pohled viditelně nutná, ale její význam je klíčový pro účinnost vašich oken. Představte si těsnění jako plášť, který chrání vaši pevnost před vnějšími vlivy. Časem se však tento plášť může opotřebovat, ztvrdnout nebo dokonce prasknout. Výsledkem je, že do vašeho domova proniká chladný vzduch a teplý uniká ven, což vede k vyšším nákladům na vytápění.

Pokud si všimnete, že se kolem oken začíná tvořit kondenzace, nebo že se vaše vytápění snaží, ale nedokáže udržet domov v teple, je čas zavolat na servis. Profesionální výměna těsnění nejenže zlepší tepelnou pohodu vašeho domova, ale také může prodloužit životnost oken.

Oprava Kování: Srdce Vašich Oken

Kování je jako srdce vašich oken. Umožňuje jim otevírat se, zavírat, naklápět nebo zůstat pevně na svém místě. Když ale kování selhává, vaše okna mohou ztratit svou funkčnost, což může vést k problémům s bezpečností, izolací nebo ovladatelností.

Pokud se okno nedá správně uzavřít nebo pokud je ovládání ztížené a vyžaduje více síly, je na čase zvážit servis. Oprava kování není jen o výměně poškozených částí